Gör ditt sovrum riktigt lyxigt och sov ännu skönare med exklusiva sängkläder. Bland de exklusiva materialen finns många omtyckta, så som siden, percale, linne och egyptisk bomull. Skillnaden mellan satin och percale är sättet linnet vävs på. Garnet är alltså det samma men tillverkningstekniken skiljer sig åt och skapar sängkläder med olika struktur och känsla. En percale vävs med trådar som löper under och över varandra och måste ha en trådtäthet på minst 200 trådar/tum² för att få kallas just percale. Tack vare att väven är tät så minskar risken att noppor bildas och dess struktur bidrar till att sängkläderna andas.

Egyptisk bomull

Egyptisk bomull anses av många vara den finaste i världen men det finns skillnader. För att du ska få den fina egyptiska bomullen är det sängkläder som har vävts av långfibrig bomull du ska leta efter. Den odlas mest kring Nilen som har ett gynnsamt klimat för växten. De långa fibrerna bidrar till att trådarna kan bli både längre och starkare när man spinner dem. Det är också viktigt att du handlar sängkläder där bomullen har blivit kammad. Då sorteras de fibrer bort som inte håller måttet. Av all världens bomull är det endast fyra procent som kommer från Egypten.

Linnesängkläder

Linne är skönt och svalt att sova i och sängkläderna är också vackra som inredningsdetalj. De har ofta naturfärger som passar bra in i den svenska minimalistiska stilen, kan komma i flera färger och ha fina detaljer som knytband i sidorna. Det finns en hel del märken att välja bland och det blir snarare en prisfråga och utifrån vilka krav som du har. Det finns både utländska och svenska märken att välja på Linne är dessutom bra för miljön då det inte kräver vare sig gödnings- eller bekämpningsmedel. Om du vill satsa på ekologiska sängkläder i linne finns även det som alternativ.