Många är intresserade av heminredning, vilket inte är särskilt konstigt. Det är såklart härligt att kunna komma hem till ett fint och ombonat hem. Däremot är det inte alltid helt lätt att veta hur du ska gå tillväga för att skapa det där mysiga, ombonade och snygga hemmet. Du kan till exempel få inspiration från magasin, tidningar och givetvis via nätet för att hitta en stil som faller dig i smaken. Se till att inte ”överinreda” så rummen känns plottriga och stökiga istället för genomtänkta och hemtrevliga. Lagom är ofta bäst. Nedan får du några tips på hur du kan tänka.

Välja en inredningsstil

Om du ska inreda ett eller flera rum från början kan det vara bra att börja med att besluta vilken eller vilka stilar inom inredning du tycker om. Alla rum behöver inte ha samma stil och följa samma röda tråd, men det kan vara en fördel om du väljer ut en stil per rum. Stilren skandinavisk design är mycket populär i Sverige, vilket innebär ett avskalat och ljust rum med strama linjer. Satsa på vita, grå och träfärgade nyanser och inred sparsmakat. Den lantliga stilen är också populär och även den fokuserar ofta på vitt och trä. Här kan du satsa på second hand och kurviga former.

Annat att tänka på

Tycker du om mycket färg eller föredrar du naturnära och diskreta nyanser? Vill du att rummet ska känna sparsmakat och stramt eller ombonat och personligt? Beroende på din personliga smak kan du utforma rummet på olika sätt. Textilier inger ofta en varm ombonad känsla, liksom mönster och färger som går i röda och gula toner. Möbler och inredning i enkla och kantiga former samt grå, blå och vita nyanser ger tvärtemot ett nedtonat och exklusivt intryck. Oavsett vilken stil du föredrar är ett tips att satsa på växter – de finns i olika former och färger och passar därför in oavsett smak.