Många som planerar att sälja sin lägenhet väljer att få den stylad inför kommande visningar och fotograferingar. Det är en trend som ökar mer och mer och det är ett utmärkt sätt att få lägenheten att visad på bästa sätt. Det lockar ofta fler intresserade spekulanter och eftersom den inte blir så personlig så blir den mer professionellt visad. Du kan antingen välja att styla ditt hem själv eller så kan du anlita en stylist som hjälper dig. Gör du det själv så kolla upp lite hur det går till och skaffar du professionell hjälp så kolla upp hur företaget tidigare stylat hem.

Homestyling på egen hand

De som vill spara in några extra kronor på homestyling kan välja att styla hemmet själv. Först och främst bör du städa ordentligt så att bostaden är skinande ren. Plocka även bort onödig inredning som kan skapa ett rörigt intryck. Ett hett tips är att ta bort kylskåpsmagneter, det brukar vara det första en professionell hemstylist poängterar. Dessutom får rena ytor bostaden att se större ut. Släpp in ljus, gärna genom att byta ut mörka gardiner mot ljusa. Ställ gärna in lite snittblommor för en personlig touch och ta gärna bort personliga fotografier och andra personliga saker. Lägenheten ska visas möblerad men inte kännas alltför personlig och bebodd.

Professionell homestyling

Om du inte kan styla ditt hem själv utan vill ha professionell hjälp kan du anlita stylister som stylar hemmet åt dig. Antingen kan de använda den inredning som redan finns i hemmet eller så kan de hyra in extra möbler för att skapa en så trendig interiör som möjligt. De vet precis vad som ska lyftas fram och på vilket sätt, något som kan vara svårt att göra själv eftersom man gärna blir hemmablind. Ha dock i åtanke att professionell homestyling kan vara ganska dyr. Samtidigt kan försäljningen gå smidigare och du kan göra en större vinst. Vill du gå ett steg längre kan en renovering öka intresset för ditt hus eller lägenhet. Det behöver inte vara någon omfattande totalrenovering, utan det kan räcka med att anlita en snickare som kan hjälpa till att bygga om köket efter behov.