Om du vill höja värdet på din lägenhet inför försäljning finns det ett antal enkla sätt att göra detta på. Målet bör vara att få lägenheten att se så fräsch och så stor ut som möjligt. Ett första steg är en riktig storstädning. Lägenheten måste vara skinande ren. Rena fönster är viktigast av allt eftersom de ger lägenheten ett riktigt fräscht och ljust intryck. För att få lägenheten att se så stor ut som möjligt är det också viktigt att plocka undan onödiga möbler och annat som kan ge ett plottrigt intryck. Även inne i skåp och garderober bör det plockas undan för att skapa ett intryck av rymd.

Ytskikt

Efter att du städat undan är det dags att gå över lägenhetens ytskikt. Skador på ytskikt ger lägenheten ett slitet intryck och måste åtgärdas. Är tapeter skadade kan du välja att antingen tapetsera om eller att spackla igen skadan och måla över tapeterna. Målade väggar i till exempel kök är svåra att få skinande rena och måste i regel målas om. Du bör också se över alla lister och måla om dem vid behov. Ett nymålat innertak fräschar upp en lägenhet mycket mer än du kan tro och är ett relativt enkelt sätt att öka värdet på en lägenhet inför försäljning.

Kulörer

När du målar om en lägenhet för att öka värdet inför försäljning är det viktigt att välja neutrala kulörer. Du bör bortse från din personliga smak när du målar om eftersom syftet är att locka så många köpare som möjligt. De flesta människor uppskattar en lägenhet målad i ljusa neutrala färger. Ljusa färger är också ett sätt att få mörka rum att kännas ljusare och små rum att kännas större. Är du inte en expert på design och färgval bör du hålla dig till neutrala färger och vitt är en färg de flesta tycker om och som får en lägenhet att se fräsch ut.